Design

DESIGN PÅ EFTERSKOLE I JYLLAND

Går du rundt med en kunstner i maven? Vær kreativ på efterskolen.

På vores design-efterskole i Jylland designer vi helt fra bunden – vi syr f.eks. tøj til os selv – og så har vi det drønsjovt. Dit barn vil få mulighed for at eksperimentere med forskellige teknikker, materialer og den kreative proces fra idé til færdigt produkt. Undervisningen spænder vidt, men det afgørende for undervisningen er, at eleverne har noget mellem hænderne og får praktisk og teoretisk erfaring. Vi arbejder aktivt med den kreative proces og inspiration, og vi er solidt forankret i en stærk teknik- og metodebevidsthed. Inspireret af danske designskoler og TEKO-centre udarbejder eleverne deres egne mindboards – individuelle inspirationstavler, hvor de samler alle deres tanker, idéer, teknikker, materialer og inspiration.

Dit barn kommer til at prøve kræfter med at arbejde fra idé, proces og færdigt produkt – at realisere og vurdere egne og andres værker og kreationer. Alle elever bliver i stand til at overskue samspillet mellem deres idéer og forestillinger, den kreative proces og til sidst produktionen.

FOKUS PÅ TEKNIK

At male, sy, tage mål, tegne mønstre, skabe egne kreationer, doodle, arbejde med keramik, gips og meget mere.

MANGFOLDIGE MATERIALER

Tekstil, skind, fjer, silke, træ, lim, lak, gips, pailletter, sten, metal, glas, papir, kassettebånd, cd’er, cykelslanger og meget mere.

KUNSTNERISKE KREATIONER

Møbeldesign til huset såsom stole, borde, krus, lamper, eller tøjdesign såsom kostumer og deres eget tøj og meget mere.

Kreativ efterskole: Det er ikke bare at sidde og lave perleplader

I undervisningen får eleverne typisk et oplæg fra lærerne med arbejdsprocesser, der udfordrer dem på deres kreative evner. Eleverne bruger lærerne til at spille bold op ad, og lærerne skubber til elevernes kreative grænser. Vi har en god dynamik fuld af konstruktiv og ærlig kritik, en afslappet stemning og grin.


Vi arbejder i kreative værksteder

Blandt andet i et stofværksted, hvor vi syr og arbejder med tekstiler, og i et billedkunstværksted, hvor vi arbejder med et hav af forskellige materialer. I vores værksteder kan eleverne arbejde videre i fritiden, hvis de har lyst.


Vi arrangerer udstillinger

Når vi har gæster på efterskolen – forældre, bedsteforældre, folke- og friskoleelever eller åbent hus – forbereder vi en udstilling. Det er en oplagt måde at synliggøre elevernes hårde arbejde, deres håndværk og deres kunst.


Vi tager på inspirationsture til designskoler og kunstmuseer

Vi besøger skoler såsom TEKO i Herning, designskolen i Kolding og Engelsholm Højskole og kunstmuseer som for eksempel Trapholt. Vi deltager af og til i undervisningsforløb, som skolerne står for. Vi tager på tur med eleverne for at åbne deres verden og hente inspiration fra virkeligheden, som de bruger, når de arbejder videre med deres egne værker.

Hvad får dit barn ud af at vælge design på Vandel?

På Vandel Efterskole har vi en fed energi. Der er holdånd og stærk fællesskabsfølelse, og når vi tager på ture sammen, bliver vi godt rystet sammen. På designlinjen åbner eleverne for en verden af design. Vi viser dem, at der er en vej for dem, hvis de har lyst til at tage faget med ud i virkeligheden på den anden side af skolen – og måske få en uddannelse og karriere inden for faget.

Hvad skal du overveje, før du starter?

Eleverne har altid forskellige udgangspunkter, men alle kan være med. Dit barn skal ikke have nogen forudsætninger for at være med – ud over interesse og nysgerrighed for faget naturligvis. Det er vigtigt, at eleverne har lyst til det, og at de har modet til at kaste sig ud i det og udforske deres egen kreativitet.

Lyder Vandel Efterskole, design og fællesskab som noget for dig?

Søger du en design-efterskole i Sydjylland for 9. og 10. klasse? Så er Vandel Efterskole stedet for dine børn. Har du spørgsmål, eller vil du høre mere om, hvordan dit barn bliver elev, så skriv til os på kontor@vandelefterskole.dk eller ring på 75885033.

 

Du er meget velkommen til at besøge os

Vi er stolte af vores skole, og vi elsker at vise den frem. Kom forbi på en besøgsdag og se selv, hvordan vi har det på Vandel Efterskole. Læs mere om vores besøgsdage her.