Familien

Familien

Nærvær og forpligtelse

At tage på efterskole er også at flytte hjemmefra. Du kan glæde dig til - sammen med dine nye efterskolekammerater - at få dit nye "hjem" til at fungere. Du kommer til at bo på et af skolens 2- eller 4-mandsværelser med tilhørende gode toilet- og badefaciliteter.

Vi har et stærkt sammenhold blandt lærere og elever med høj grad af gensidig respekt og det er vigtigt, at du føler dig tryg og trives. De fleste af lærerne bor omkring skolen og er med til at sikre et hjemligt og nærværende miljø. Du kommer i kontaktgruppe med dine værelseskammerater og dem du bor i hus med.

På skift giver eleverne en hånd med i køkken og spisesal, ligesom vi hjælper hinanden, når der skal gøres klar til et arrangement.

Kontaktgrupper og fællesskab

Eleverne inddeles i kontaktgrupper på 6-12 elever med en kontaktlærer tilknyttet. Kontaktlæreren lærer sine elever rigtigt godt at kende og fungerer som bindeled mellem hjem og skole. Hver uge holder kontaktgruppen og kontaktlæreren møde med en fast dagsorden.

Rengøring og praktiske opgaver

Som i ethvert hjem er der praktiske opgaver, som skal løses. Du skal være med til at gøre rent både på dit værelse og på fællesområderne, samt at hjælpe til med det praktiske ved arrangementer på skolen.