Fodbold

FODBOLD PÅ EFTERSKOLE I JYLLAND

Bliv en del af ”Vandel-ånden”, og få træning målrettet den enkelte

På fodboldlinjen på Vandel Efterskole spiller vi en masse fodbold, og i træningen lægger vi vægt på at tage udgangspunkt i den enkelte spiller. I samarbejde med eleverne hjælper vi med at sætte personlige mål og forfølge dem. Uanset om dit barn har spillet i mange år eller slet ikke, så er der plads. Her er plads til at udvikle sig uden at blive set ned på.

På efterskolen har vi det, vi kalder ”Vandel-ånden”. Det er den måde, vi gerne vil have, at vores elever er på over for hinanden og over for andre. Det handler bl.a. om at være lige gode tabere og vindere. Ikke at håne, men at omgås medspillere, modspillere, dommere og trænere respektfuldt.

På den måde handler fodboldlinjen ikke kun om fodbold. Det handler også om at danne eleverne som hele mennesker. Eleverne bliver en del af et fællesskab, hvor de ikke kan undværes.

Vi træner 3 x 1,5 time om ugen, hvor en typisk træning er bygget op om skadesforebyggende opvarmning og så et taktisk, teknisk eller fysisk fokuspunkt – en skudøvelse, kasteøvelse eller skabeloner. Vi har et FIFA-godkendt kunstgræsanlæg med en 11-mands- og 7-mandsbane.

TEKNISK TRÆNING

Teknisk træning er meget individuel på Vandel Efterskole. Sammen med eleverne udvikler vi tekniske færdigheder altid med udgangspunkt i den enkeltes behov.

TAKTISK TRÆNING

I fodbold opstår der hele tiden nye situationer, så det er vigtigt at være forberedt. Gennem undervisning og dialog får dit barn en taktisk spilforståelse, der hjælper dem med at træffe valg.

FYSISK TRÆNING

Vi lægger vægt på, at dit barn får en god grundform. Grundformen er den væsentligste faktor for, at du kan blive god til din sport. Til fysisk træning arbejder vi både med og uden bold.

Dit barn får masser af mulighed for at dyrke sporten

 

Vi deltager i turneringer, stævner og træningskampe

I løbet af skoleåret deltager vi i stævner og turneringer, bl.a. DBU’s efterskoleturnering. I foråret deltager vi i et stort udendørsstævne for både piger og drenge, men vi er også med i indendørsturneringer. Vi arrangerer også træningskampe mod lokale hold og naboefterskoler.

 

Vi analyserer kampe for at forbedre spilletaktik til næste gang

Vi bearbejder altid vores kampe for at se, hvad vi kan gøre bedre til næste gang. Vi udvikler eleverne som tænkende spillere – bl.a. med et whiteboard og gruppearbejde, hvor vi evaluerer kampe og strategier. Eleverne bruger også FIFA-spillet til at få en forståelse af placering, løbemønstre og taktiske oplæg. Nogle gange får vi endda besøg af professionelle trænere udefra.

 

Vi tilbyder eleverne at afprøve deres trænerfærdigheder

Vi kan tilbyde eleverne et trænervalgfag og en minitræneruddannelse. Vi afholder et grundkursus i trænergerningen, hvor eleverne får indsigt i – og feedback på – opbygning af god træning. Desuden holder vi ”fodboldcamp”, hvor eleverne er trænere og kontaktlærere for elever fra 5.-6. klasse i et helt døgn. Eleverne hos os er også trænere til søskende- og venneweekend.

 

Vi prøver også kræfter med Futsal

Futsal er en slags fodbold, som bliver spillet på baner med samme størrelse som håndboldbaner og oftest indendørs. Bolden er tungere end en almindelig fodbold, og det er 5 mod 5, så der er dømt høj intensitet.

Hvad får dit barn ud af at vælge fodbold på efterskolen?

Dit barn får fodboldfærdigheder, både teknisk, taktisk og fysisk. Vi sætter skarpt fokus på at udvikle eleverne som tænkende spillere.

Derudover vil dit barn få en følelse af fællesskab, selvværd og selvtillid – og en masse gode oplevelser. Alle elever bliver klædt godt på til at komme ud i foreningslivet bagefter. De bliver ambassadører for ”Vandel-ånden” og fairness – både som trænere og spillere.

Hvad skal du overveje, før du starter?

Om dit barn er ligaspiller eller aldrig har spillet før, er underordnet. Der er plads til alle, uanset dit barn har ambitioner om DM-rækken eller C-rækken.

Hos os handler det om at være en del af et fedt fællesskab, hvor dit barn både fysisk og psykisk udvikler sig meget i løbet af skoleåret. Her går humor, god stemning, god energi og god træning op i en højere enhed.

Er Vandel Efterskole, fodbold og fællesskab for dig?

Søger du en fodbold-efterskole i Sydjylland for 9. og 10. klasse? Så er Vandel Efterskole lige noget for dit barn. Har du spørgsmål, eller vil du høre mere om, hvordan dit barn bliver elev, så send os en mail på kontor@vandelefterskole.dk eller ring på 75885033.

 

Vi vil også gerne se jer til besøgsdag

Vi er glade for vores skole, og vi kan godt lide at vise den frem. Kig forbi på en besøgsdag og mærk selv, hvordan vi har det på Vandel Efterskole. Her kan du læse mere om vores besøgsdage.