Fodboldlinje

Seriøs træning i et stort fodbold-fællesskab

Om fodboldlinjen

Fodbold på efterskole er for dig, der elsker fodbold. Vi har 3 træninger om ugen, og er hvert år tilmeldt efterskoleturneringen i pige A, drenge A, B og C, samt Skoleliga for både piger og drenge.

Piger og drenge træner hver for sig.

På fodboldlinjen indgår der også et stort socialt element, og den personlige udvikling vægtes højt. Vi vil gerne være med til at danne dig som helt menneske. Du bliver en del af et fællesskab, hvor du ikke kan undværes.

Vi omgås medspillere, modspillere, dommere og trænere respektfuldt.

Vi har et FIFA-godkendt kunstgræsanlæg med en 11-mands- og 7-mandsbane.

Fodboldlinjen

Du kommer til at arbejde med

En typisk træning er bygget op om skadesforebyggende opvarmning og så et taktisk, teknisk eller fysisk fokuspunkt – en skudøvelse, opspil eller pasnings-skabeloner.

Uanset om du har spillet i mange år eller slet ikke, så er der også plads til dig. Træningen tager udgangspunkt i den enkelte spiller, og i samarbejde med dig hjælper vi med at sætte personlige mål og forfølge dem.

Hos drengene starter vi altid træningen fælles, og opdeler derefter ofte i trupper for at opnå størst mulig udbytte for den enkelte spiller.

 

Fodboldlinje

Hvad får du ud af
fodbold på efterskole?

En god grundform

Fodboldtræning tre gange om ugen, mange kampe, og derudover gymnastik tre gange om ugen og muligvis fysiske valgfag to gange om ugen, det vil bringe dig i en meget god fysisk form.

Vi bygger det langsomt op, så din krop vænner sig til et meget højt aktivitetsniveau.

 

Tekniske og taktiske færdigheder

Når du har fodbold på efterskole, opnår du færdigheder både tekniske, taktiske og fysiske. Vi sætter skarpt fokus på at udvikle dig som tænkende fodboldspiller.

Til alle træninger er der indlagt både fysiske og tekniske træningspas.

Sociale færdigheder

Du kommer til at opleve et stærkt sammenhold på fodboldlinjen. For at fungere som et hold, er det vigtigt at kende hinanden godt, og gennem tre ugentlige træning opbygger vi stærkt bånd spillerne imellem.

Alle føler ansvar for holdet, og alle bliver set.

Spilforståelse

På Vandel lægger vi stor vægt på at, alle spillere uanset niveau udvikler der spilforståelse. Gennem forskellige possession-spil, skabeloner, kamprelateret træning, opspils-øvelser oa. træner vi overblik, boldkontrol og spilforståelse.

Spilforståelsen er med til at skabe større spilleglæde og motivation.

Laura

“Det fedeste er, at være ude at spille kampe mod andre efterskoler, og komme på tur med holdet. Det er mega-hyggeligt og fedt, fordi vi bliver meget tætte, når vi er så meget sammen. Jeg synes også, at det er mega-fedt at få lov til at spille fodbold, som en del af undervisningen i skolen. Det gør, at man ikke sidder på en stol hele dagen, men at man også kommer ud og lave det man elsker.“

Laura Sloth Bjørk

“At have fodbold som linjefag er rigtig fedt, fordi så får man lige en pause med noget man elsker midt på dagen. Det fedeste er, at vi har mange kampe og vi lærer rigtig mange nye ting.“

Mads Lüthje Skøtt

“Fodboldlinjen er helt fantastisk, jeg elsker jo at spille fodbold. Der kommer et helt specielt sammenhold, da vi er så meget sammen.”

Jonatan Løwe Lundum Nielsen
Emily

“Det er rigtig fedt at kunne dyrke min yndlingssport tre gange i ugen som en del af min skoledag. Det fedeste ved fodboldlinjen er, at jeg kan være sammen med min bedste venner og spille fodbold sammen med dem tre gange i ugen. det giver også et stærkt fællesskab.“

Emily Berg-Sørensen
Noah

“Noget af det bedste ved at gå på Vandel er fodboldlinjen. Vi spiller kampe mod andre efterskoler og har et rigtig godt sammenhold.”

Noah Fabricius

“Jeg synes vores linjefags-dage er mega gode, man kommer ud af huset og prøver noget man ikke har prøvet før. Det er fedt, at fodboldtræningen ligger i skoleskemaet, så man kommer ud af klasselokalet. Til træning kan jeg bedst lide interval-træning og kamp-relateret træning.”

Lucas Bersang

Det skal du vide om linjen

Vi stiller ikke krav om et bestemt niveau på fodboldlinjen.

Vi stiller krav om, at du er motiveret, og har lyst til at spille fodbold. Uanset om du spiller liga 1, eller du kun har spillet skolegårds-fodbold, så har vi plads til dig.

Det er en meget god idé at forberede dig lidt på et højt aktivitetsniveau, ved f.eks. at løbe et par gange om ugen i tiden op til du skal starte.

Vil du vide mere om Idræt på Vandel Efterskole?

Vi har et FIFA-godkendt kunstgræsanlæg med oplyst 11-mands- og 7-mandsbane.

Derudover har vi beachanlæg, og et opvarmet boldrum med indrettede støvlebokse til alle spillere.

Vi deltager i DBU’s efterskoleturnering i pige A, drenge A, B og C, samt “Dansk skoleidræt” skoleligaen for både piger og drenge.

Derudover deltager vi i indendørsstævne, udendørsstævne, samt finalestævne, hvor vi mødes med alle efterskolerne i regionen.

Når du har fodbold på efterskole, kommer du til at spille mange kampe, og møde alle dine venner fra andre efterskoler med fodbold.

Vil du vide mere om fodbold på efterskole?

Vi er stolte af vores skole og vi elsker at vise den frem. Kom forbi og besøg os, og oplev Vandel Efterskole. Se her hvornår du kan besøge skolen.

Besøg skolen
Menu