GYMNASTIK PÅ EFTERSKOLE I JYLLAND

Fysisk fællesaktivitet giver sammenhold på hele skolen

På Vandel Efterskole har eleverne 3,5 timers obligatorisk gymnastik om ugen. Piger og drenge træner både sammen og hver for sig. Ofte har eleverne vidt forskellige interesser, og mange har aldrig dyrket gymnastik før. Men uanset om dit barn er boldspiller, musiker eller til det kreativ, så er det vigtigste, at de har lyst og vilje til at få det bedste ud af timerne sammen med de andre elever. Vi har det sjovt, samtidig med at vi får pulsen, styrken og konditionen op.

SPRING

Springgymnastik handler om styrke, kropsbevidsthed og behændighed. Har du aldrig sprunget før? Bare rolig, vi tager udgangspunkt i dér, hvor du er, og fortsætter din udvikling derfra. Vores to stortrampoliner bliver brugt flittigt – også om aftenen. Spring er obligatorisk for drenge, mens piger kan vælge spring som valgfag.

RYTMISK GYMNASTIK

I de rytmiske gymnastiktimer arbejder vi med kropsbevidsthed, balance, koordination, styrke, kondition og smidighed. Pigerne arbejder med håndredskaber såsom bolde, køller, sjippetov, og vimpler og bruger bevægelser fra dansens verden. Vi sætter spændende serier sammen til forårets opvisninger.

FÆLLESGYMNASTIK

I fællesgymnastik mærker dit barn, hvordan gymnastikken styrker fællesskabet. Det siger sig selv, hvor meget det kan give, når ca. 144 elever har gymnastik sammen. Vi bliver rystet sammen, vi leger, og vi skaber god stemning. Eleverne får bedre kropsbevidsthed, motorik og fysisk form, som de kan bruge i andre idrætsgrene.

Mærk suset i maven til opvisningerne

Kulminationen af mange timers træning er opvisningerne. Her viser eleverne, hvad de har brugt skoleåret på at lære. Elevholdet giver i løbet af foråret 15-18 opvisninger på skolen og rundt om til stævner og arrangementer, hvor piger og drenge er på gulvet både sammen og skiftevis. I løbet af opvisningssæsonen bliver fællesskabet blandt eleverne helt naturligt styrket. Alle elever er med til opvisningerne, og alle er en del af det sammenhold, der gør opvisningerne til oplevelser, dit barn aldrig vil glemme.

Den første opvisning finder sted på Vandel Efterskole. Vi arrangerer også opvisninger, hvis der er gæster på skolen – for eksempel bedsteforældre, gamle elever eller 5. klasser på besøg.

Derudover har vi opvisninger ude af huset. Det er bl.a. til lokalopvisninger i foreninger i lokale haller, DGI-opvisninger eller efterskolestævnet i Horsens, hvor der er omkring 2.000 efterskoleelever og endnu flere tilskuere. Det er en vild og uforglemmelig oplevelse!

Hvad får dit barn ud af at have gymnastik på efterskolen?

På Vandel Efterskole er det gymnastikken, der samler os. Det er den største fællesskabsfølelse, de får. At gå på gulvet sammen og være sammen. Det er et fag, der giver et sus i kroppen, når eleverne går på gulvet med alle deres efterskolekammerater. Det er fællesskabsfølelse, der er til at tage og føle på.

Desuden kommer faget til at bidrage positivt til nogle af de andre linjefag. For eksempel er det sundt for fodboldspillerne at lære deres krop bedre at kende. Det styrker motorikken.

Hvad skal du overveje, før du starter?

Langt de fleste af vores elever har ikke lavet gymnastik før, så for mange er det en helt ny verden. Hver enkelt elev kommer med det, de kan byde ind med, og så tager vi udgangspunkt i det.

Selvom dit barn ikke er den bedste til spring eller rytme, så er alle en uundværlig brik i det store puslespil. Og hvert år er det fantastisk at se, hvor meget eleverne når at lære på rigtig kort tid!

Er Vandel Efterskole, gymnastik og sammenhold noget for dig?

Søger du en gymnastik-efterskole i Sydjylland for 9. og 10. klasse? Så er vores efterskole lige noget for dit barn. Har du spørgsmål, eller vil du høre mere om, hvordan dit barn bliver elev, så send os en mail på kontor@vandelefterskole.dk eller ring på 75885033.

Vi glæder os til at se kommende elever og forældre til besøgsdag

Vi er glade for vores skole, og vi kan godt lide at vise den frem. Besøg os på en af vores besøgsdage og oplev selv, hvordan vi går og har det på Vandel Efterskole. Her kan du læse mere om vores besøgsdage.