håndbold

HÅNDBOLD PÅ EFTERSKOLE I JYLLAND

Udfold dit talent med målrettet og seriøs træning

Håndboldlinjen er for dig, som vil kombinere et efterskoleophold med en seriøs tilgang til sporten. Vi har fokus på den enkelte spiller og arbejder målrettet med individuel udvikling. En del af vores træning foregår ved hjælp af videoanalyse, som giver dig mulighed for at udvikle dine tekniske og taktiske færdigheder.

Fællesskabet og sammenholdet er vigtigt. Derfor stiller vi krav til dine sociale færdigheder på vores håndbold-efterskole. Til gengæld bliver du en del af et spændende og udviklende miljø.

TAKTISK TRÆNING

Vi arbejder med forskellige angrebsåbninger, som giver mulighed for at vurdere og vælge den rigtige løsning i kampsituationer. Vi arbejder med forsvarssystemer, både offensivt og defensivt.

TEKNISK TRÆNING

Vi arbejder altid med individuel forbedring, hvor vi tager udgangspunkt i dit barns niveau og udvikler videre på det. Vi har især fokus på, at dit barn bliver skarpere i mand-til-mand-situationer.

FYSISK TRÆNING

Fysisk træning er en vigtig faktor i moderne håndbold. Derfor arbejder vi med fysikken som en naturlig del af træningen, så eleverne bliver stærkere og undgår skader, og så de kan hæve deres niveau.

Seriøs træning i et sjovt fællesskab

Træningen foregår som til almindelig klubtræning. En typisk undervisningstime er delt op i fire kvarter: 1. opvarmning, 2. træning af ny teknik eller taktik, 3. repetition og 4. spil.

Vi deltager i stævner og turneringer

Vi deltager i turneringer under DHF og DGI, hvor modstanderne er andre efterskoler og almindelige klubhold.

Vi har et samarbejde med Skjern Håndbold

Vi samarbejder med Skjern Håndbold og trækker på deres ressourcer. Vi er bl.a. ude og se ligakampe, blive trænet af deres trænere eller deres ligaspillere, og så får vi sparring. Det er givende for eleverne at komme ud i et andet miljø – og at se, hvad sporten kan føre til.

Vi tilbyder eleverne en dommer- og træneruddannelse

Vores lærere kan uddanne eleverne som trænere, så de får et officielt JHF-certifikat. Eleverne kan bruge deres trænerkompetencer til håndboldkaravanen, et JHF-arrangement, Vandel Camp eller overnatningsarrangementer i lokale håndboldklubber. Eleverne får ansvaret for at introducere sporten til de mindre klassetrin og bliver oplært som eventmakere.

Vi har gode faciliteter

• Hal
  • Beachhåndboldanlæg
  • Fitnesscenter og træningsrum
  • Videoteknologi til videoanalyse af spillet

Med videoteknologi kan eleverne optage hinanden, så eleverne kan se, hvordan de hænger i luften eller bygger deres spil op. Det er en måde at analysere taktik, faste løbemønstre – en måde at give og modtage konstruktiv feedback og gøre hinanden gode på.

Hvad får dit barn ud af at vælge håndbold på efterskolen?

Glæden til sporten og glæden ved at være en del af et hold. Eleverne kommer til at opleve en stærk holdånd – noget, som de kan tage med ud i klubberne.

Derudover får eleverne seriøs træning i et breddemiljø. Vi træner seriøst, når vi er på, og når træningen er færdig, har vi et socialt fokus. Træningen skal have kvalitet, og vi stiller krav til hinanden som spillere og trænere. Vi er alle velforberedte, og alle gør deres bedste. Når alle gør sig umage, styrker vi træningsmiljøet, og alle bliver løftet.

Til sidst danner vi også eleverne som foreningsmennesker. Vi er selv foreningsmennesker på efterskolen, og vi ved, hvor meget godt, der er at hente der. Det giver fællesskab, erfaring med at arrangere noget, erfaring med konfliktløsning såvel som venskaber for livet.

Hvad skal du overveje, før du starter?

Eleverne skal have lyst og vilje til at spille håndbold. Håndbold er teknisk svært, og hvis dit barn er helt grøn i sporten, så er det vigtigt, at de har lyst til at øve sig og lægge kræfter i det.

Elevernes træning starter lige dér. Det vigtigste for os er, at de vil sporten, og at de vil hinanden.

Lyder Vandel Efterskole, håndbold og fællesskab som noget for dig?

Søger du en håndbold-efterskole i Sydjylland for 9. og 10. klasse? Så tag en snak med os. Har du spørgsmål, eller vil du høre mere om, hvordan dit barn bliver elev, så skriv til os på kontor@vandelefterskole.dk eller ring på 75885033.

Tjek, hvornår vi har næste besøgsdag

Vi er stolte af vores skole, og vi elsker at vise den frem. Kom forbi på en besøgsdag og se selv, hvordan vi har det på Vandel Efterskole. Læs mere om vores besøgsdage på efterskolen her.