Teater

TEATER PÅ EFTERSKOLE I JYLLAND

Går du rundt med en skuespiller i maven? Scenen er din!

Er du vild med teater, eller har du bare lyst til at udfordre dig selv, så er der gode udviklingsmuligheder på drama og teater-linjen på Vandel Efterskole i Jylland. Vi arbejder seriøst med forskellige teknikker, genrer og dramaøvelser, der bygger krop og bevidsthed op til at turde stå frem for hinanden og senere for publikum.

I undervisningen har vi det sjovt, og alle følelser kommer i spil. Eleverne kommer i kontakt med sig selv, og de bliver udfordret og flytter grænser. Det sker nærmest helt af sig selv, når de bruger sig selv som redskab. Det handler om at sige ja til sine egne og andres idéer – at sige ja til dét, fantasien byder på uden at være fordømmende. Arbejdet er i perioder meget intenst og krævende. Vi arbejder tæt på hinanden og oplever et fællesskab, som bærer og præger vores performance.

DRAMA I PRAKSIS

Vi arbejder med dramalege og øvelser såsom improvisation, teatersport, sort teater, fysisk teater uden ord, mimik, devising, stage-fight, stemmetræning, scenografi og kostumer.

DRAMATEORI

Sideløbende arbejder vi med teori og genrer såsom monologer, maskespil og melodramaer og begreber såsom statusarbejde og -skift, æstetisk fordobling og karakteropbygning.

EN FØLELSE AF EJERSKAB

Vi arbejder både traditionelt med manuskripter og eksperimentelt med ”fra idé til forestilling”, hvor eleverne selv bygger en forestilling op. Her får de høj grad af ejerskab.

Træd ind i rampelyset

Vi sætter flere forestillinger op i løbet af året, f.eks. musicalen

Vi sætter flere stykker op i løbet af året, store og små og i forskellige genrer. Linjen vil indgå som en naturlig del af skolens musical, som opføres i efteråret. Vi er altid en del af musicalen, hvor de indgår som skuespillere. Det er et helt klassisk musical-setup, hvor vi laver casting blandt alle skolens elever, vi øver manuskripter, eleverne bliver instrueret og opfører til sidst stykket.

Vi tager på turné

I foråret tager vi sammen med musiklinjen på tre dages turné til forskellige skoler, efterskoler, centre m.m. Gennem vores forestillinger kommer eleverne til at forholde sig til sig selv og deres egen virkelighed – de kan altid spejle sig i temaerne i forestillingerne.

Vi tager på teaterbesøg

I løbet af skoleåret besøger vi et af landets etablerede teatre. Her overværer vi selv en forestilling og får en rundvisning. Det er også en måde for eleverne at snuse til det professionelle erhvervsliv.

Hvad får dit barn ud af at vælge teater på efterskolen?

På teaterlinjen er der et stort personligt udbytte for eleverne. De går herfra med et styrket selvværd, en evne til at stå foran en forsamling, en evne til at arbejde sammen med andre og en evne til at sige ja. De får en god fornemmelse for kroppen, og de bliver mere bevidste i deres kropssprog.

Eleverne udvikler deres kreativitet, timing, præcision og koncentration, og så oplever de tryghed og samarbejde – alt sammen egenskaber, de kan få gavn af i fremtiden. For nogle elever er deres udbytte endda en lyst til at fortsætte ad scenevejen.

Hvad skal du overveje, før du starter?

Dit barn behøver ikke nogen forudsætninger for at være med. Nogle elever har spillet teater i 10 år. Andre er bange for at stå på en scene – til at begynde med.

Det vigtigste er, at dit barn har lyst til at lave teater – og modet til at sige ja til nye udfordringer.

Lyder Vandel Efterskole, teater og rampelyset som noget for dig?

Søger du en teater-efterskole i Sydjylland for 9. og 10. klasse? Så er Vandel Efterskole lige noget for dit barn. Har du spørgsmål, eller vil du vide mere om, hvordan dit barn bliver elev på Vandel, så skriv til os på kontor@vandelefterskole.dk eller ring på 75885033.

Du er også meget velkommen til at besøge os

Vi viser altid gerne vores skole frem til kommende elever og forældre. Læg selv vejen forbi på en besøgsdag, og mærk den gode stemning på Vandel Efterskole. Læs mere om vores besøgsdage på efterskolen her.