Idræt

idræt på Vandel efterskole

Idrætslinjefag

På et af skolens to idrætslinjefag, fodbold og håndbold, får du mulighed for at fordybe dig i et af de to boldspil. Du får 3 X 1,5 timers linjeundervisning, hvor du sammen med linjens lærere og øvrige elever fordyber dig i de forskellige aspekter af spillet og forskellige elementer dygtiggøre dig. Linjerne deltager i turneringer og stævner i løbet af året, hvor vi bl.a. spiller mod andre idrætsefterskoler i Jylland, herunder Vejle Idrætsefterskole. I løbet af skoleåret deltager vi også i de stævner og turneringer, som afvikles i samarbejde med de øvrige efterskoler i den sydøstjyske efterskoleregion. På linjerne er der også mulighed for at stifte bekendtskab med begyndende træneruddannelse.

Desuden er der mulighed for at vælge en række valgfag indenfor gymnastik og idræt. Det kan f.eks. være springgymnastik, forskellige genre inden for rytmisk gymnastik, forskellige boldspil, begyndergolf og løb.

At være fysisk aktiv er en vigtig del af livet. Og især af ungdomslivet. Gennem gymnastik og idræt oplever du ikke bare at blive dygtigere i en disciplin, men opnår også øget sundhed og velvære. Samspillet med de andre gennem idræt er med til at styrke dine forudsætninger og muligheder for at indgå i, og bidrage til, et forpligtende fællesskab og et demokratisk samfund.

Idræt og gymnastik er væsentlige og synlige fag på Vandel efterskole.

Gymnastik

Gymnastikken er en betydningsfuld del af fællesskabet på skolen, og idrætten er med til at sikre den mangfoldighed og alsidighed, som vi ønsker i skolens fagtilbud. Selv om skolen ikke er en decideret idrætsefterskole, er der mulighed for at få en skolehverdag med rigtig megen bevægelse og idræt, som hvis du gik på en anden idrætsefterskole i Jylland. Er du idrætsinteresseret kan du vælge et af skolens to idrætslinjefag, ligesom der er en række muligheder for idrætsvalgfag.

I skolens alsidige fagtilbud er den fælles gymnastik et af de fag, der samler hele efterskolen. Der er gymnastikundervisning 3½ time om ugen for alle elever. Nogle timer på delte hold og nogle timer fælles. Her bliver du en vigtig brik i et forpligtende fællesskab, hvor den enkelte bidrager til fællesskabet med udgangspunkt i egne evner og erfaringer. I løbet af året forberedes en ca. 25 min. lang opvisning, som i løbet af foråret vises på skolen og rundt i landet til stævner og opvisninger. Og uanset om du er begynder eller en dygtig gymnast, er du en vigtig del af opvisningen. I alt laves 16-20 opvisninger.