Håndboldlinje

Udfold dit talent med målrettet og seriøs træning

Om håndboldlinjen

Håndbold på efterskole er for dig, som vil kombinere et efterskoleophold med en seriøs tilgang til sporten.

Fællesskabet og sammenholdet er vigtigt. Derfor stiller vi krav til dine sociale færdigheder. Til gengæld bliver du en del af et spændende og udviklende miljø.

Du bliver en del af et hold, og kommer til at opleve en stærk holdånd – noget, som du kan tage med videre i livet.

Håndboldlinje

Du kommer til at arbejde med

Vi har fokus på den enkelte spiller, og arbejder målrettet med individuel udvikling. Målet er at udvikle dine tekniske og taktiske færdigheder, således at du kommer tilbage til din klub som en mere komplet spiller.

Hver træning er bygget op med skadesforebyggende øvelser, taktiske og tekniske træningspas, samt kamprelaterede udfordringer.

Håndboldlinje

Hvad får du ud af
håndbold på efterskole?

En god grundform

Fysisk træning er en vigtig faktor i moderne håndbold. Derfor arbejder vi med fysisk træning som en naturlig del af træningen.

Dermed bliver du stærkere, undgår skader og hæver dit niveau.

Tekniske og taktiske færdigheder

Vi arbejder altid med individuel forbedring, hvor vi tager udgangspunkt i dit niveau og udvikler videre på det.

Vi arbejder ud fra basistræning, hvor vi har fokus på det grundlæggende. På den måde hjælper det den enkelte spiller til at vælge den rigtige løsning i kampsituationer.
Vi arbejder med både forsvars – og angrebssystemer.

Sociale færdigheder

Fællesskabet og sammenholdet er vigtigt. Derfor stiller vi krav til dine sociale færdigheder. Til gengæld bliver du en del af et spændende og udviklende miljø.

Glæden til sporten og glæden ved at være en del af et hold. Du kommer til at opleve en stærk holdånd – noget, som du kan tage med videre i livet.

Vi prøver at organisere kampene, således at man følges flere hold ad i bussen ud til kampene. Hvis det er muligt, følges alle 4 hold ad og bakker hinanden op fra tilskuerpladserne.

Spilforståelse

Gennem de tre ugentlige træninger øges din forståelse for håndboldspillet. Vores træninger tager udgangspunkt i basisprincipper og grundlæggende øvelser, både med og uden bold.

Vi øver grundlæggende systemer, og tager udgangspunkt i dit niveau, så du får maksimalt ud af øvelserne.

Spilforståelsen er med til at skabe større spilleglæde og motivation.

Julius

“Det er virkelig fedt at have sit linjefag med i sin skoledag. Det bedste ved håndboldlinjen er kampene og fællesskabet og når vi arbejder som et hold, men stadig med fokus på egne kompetencer.“

Julius Ottesen
Amalie

“Det fedeste er helt klart fælleskabet og kampene. Vi er en del af efterskole-tuneringen og det gør, at vi får muligheden for at spille en masse kampe mod andre efterskoler. Det er fedt at være på tur med sin linje.“

Amalie Helena Jakobsfeld
Emil

“Jeg kan rigtig godt lide håndboldlinjen fordi jeg kan udvikle mig fysisk. Det fedeste ved mit linjefag er, at man kan være med ligemeget niveau.“

Emil Durck Hovej

“At have håndbold som linjefag på efterskolen er noget helt andet end at have det ude i en klub. Vi har en hel anden holdånd når vi er sammen med hinanden hele tiden. Vi kender hinanden mere personligt, og der er ALTID plads til alle.”

Victoria Gyldenkrone Bagge Mikkelsen
Anders

“Jeg synes det er fedt, at man på håndboldlinjen får mulighed for at forbedre sig ligegyldigt om man er nybegynder eller har spillet før.“

Anders Mathiasen

“Det bedste ved håndboldlinjen er vores sammenhold. Når vi spiller kamp på hjemmebane står alle og hepper på en. Til træning kan jeg bedst lide at træne kontra.“

Cecilia John Dalsgaard Christensen
Jakob

“Det fedeste ved håndboldlinjen er helt klart kampene mod andre skoler, og når vi er på tur.”

Jakob Bak Ostersen

Det skal du vide om linjen

Vi stiller ikke krav om et bestemt niveau på håndboldlinjen, men det er vigtigt, at du har lyst til at spille håndbold på efterskole.

Håndbold er teknisk svært, og hvis du er helt grøn i sporten, så er det vigtigt, at du har lyst til at øve dig og lægge kræfter i det.

Vil du vide mere om Idræt på Vandel Efterskole?

Mulighed for to haller
Anlæg til beachhåndbold
Fitnesscenter og træningsrum

Lærerne på håndboldlinjen er divisionsuddannede og instruktører ved DHF. Dermed kan de uddanne dig som træner med et officielt DHF-certifikat. Du kan bruge din trænerkompetencer, når du kommer hjem til din gamle klub, eller i forbindelse med skolens Camp for 5-6 klasser.

Igennem DGI deltager vi i turneringer sammen med andre efterskoler. Vi tilmelder i fire niveauer således, at holdene bliver matchet bedst muligt –  niveauet klarlægges ved et opstartsstævne.

Som afslutning på året deltager vi i et beachstævne.

Vil du vide mere om håndbold på efterskole?

Vi er stolte af vores skole og vi elsker at vise den frem. Kom forbi og besøg os, og oplev Vandel Efterskole. Se her hvornår du kan besøge skolen.

Besøg skolen
Menu