Efterskole med gymnastik

Fysisk fællesaktivitet giver sammenhold på hele skolen

 

Opvisningsplan 23/24

Gymnastik

Gymnastik på efterskole

På Vandel Efterskole har eleverne 4 timers obligatorisk gymnastik om ugen. Piger og drenge træner både sammen og hver for sig. Nogle timer på delte hold og nogle timer fælles.

I gymnastikken bliver du en vigtig brik i et forpligtende fællesskab, hvor du med dine evner og erfaring bidrager til det store fællesskab.

Ofte har eleverne vidt forskellige interesser, og mange har aldrig dyrket gymnastik før. Men uanset om du er boldspiller, musiker eller noget helt tredje, så er det vigtigste, at du har lyst og vilje til at få det bedste ud af timerne sammen med de andre elever. Vi har det sjovt og giver den fuld gas.

I løbet af skoleåret forbereder og træner vi til en ca. 25 min. lang opvisning. Opvisningen er gymnastikkens højdepunkt, og i løbet af foråret laver elevholdet 15 – 18 opvisninger rundt i landet og til forskellige stævner. Uanset om du er begynder eller en dygtig gymnast, er du en vigtig del af opvisningen.

Gymnastik

Efterskole med gymnastik

Gymnastikken udgør en betydningsfuld del af fællesskabet på skolen. Ud over at være et fællesfag, der samler elevholdet og giver fælles oplevelser, er gymnastikken med til at udvikle din fysiske form, samt at udvide din forståelse af idræt og bevægelse. Selv om Vandel ikke er en decideret gymnastikefterskole, laver vi meget gymnastik og mange gymnastikopvisninger.

Overordnet er der tre områder du kommer til at arbejde med:

Spring – Obligatorisk for drenge, mens piger kan vælge spring som valgfag.

Rytmisk gymnastik – Både drenge og piger laver rytmiske serier.

Fællesgymnastik – Her mærker du, hvordan gymnastikken styrker fællesskabet.  Vi bliver rystet sammen, leger, og skaber god stemning.

Gymnastik

Hvad får du ud af gymnastik?

Fællesskab og idræt

I fællesgymnastik mærker du, hvordan gymnastikken styrker det store fællesskab. Det er fantastisk at mærke, hvor meget det kan give, når 144 elever har gymnastik sammen. Vi bliver rystet sammen, vi leger, og vi skaber god stemning.

Det er muligt at dyrke meget idræt på Vandel. Alle elever har fire timers gymnastik om ugen, og mange af vores elever har idrætslinjefag og idrætsvalgfag.  Så er du vild med idræt og sport, kan Vandel være din idrætsefterskole.

Kropsforståelse og fysisk træning

Gymnastik er en bred fysisk og motorisk træning. I gymnastiktimerne arbejder vi med kropsbevidsthed, balance, koordination, styrke, kondition og smidighed. Derudover arbejder drengene også med springteknik, og pigerne med håndredskaber som f.eks. bolde, køller, sjippetov, og vimpler og bruger bevægelser fra dansens verden.

En god grundform

På Vandel er der gymnastik tre gange om ugen. Det betyder, at du hurtigt får bygget en god grundform op.

Du udvikler kropsbevidsthed, motorik og fysisk form, som du også kan bruge i andre idrætsgrene.

Gennem gymnastiktræningerne vil du kunne mærke en stor overførselsværdi til fodbold, håndbold eller hvad du ellers dyrker.

Spring

Spring er megefedt, og du kan hurtigt lære nogle grundtekniske færdigheder. Springgymnastik handler om styrke, kropsbevidsthed og behændighed.

Har du aldrig sprunget før? Bare rolig, vi tager udgangspunkt dér, hvor du er, og fortsætter din udvikling derfra.

Spring er obligatorisk for drenge, mens piger kan vælge spring som valgfag. Alle elever har mulighed for at springe til opvisninger.

I fritiden er vores to stortrampoliner næsten altid i gang – Gymnastiklærerne er klar til at hjælpe dig om aftenen.

“Opvisningen er en af det fedeste oplevelser, men det bedste er når man er færdig men opvisningen og for en masse ros og derefter er der bare en hyggelig bustur hjem. Jeg havde faktisk ikke regnet med jeg ville nyde det så meget, jeg er blevet gymnastik-sulten igen efter jeg har gået her på vandel.”

Mie Bonde Kohls
Ruben

“Vi har et godt fællesskab, og det er faktiskt ret hyggeligt at have gymnastik. Det sjoveste er når vi springer og laver opvisning.“

Ruben Højgaard Stenulm

“Jeg synes det er fedt at lave gymnastik på Vandel, og jeg kan sagtens være med selvom jeg aldrig har gået til gymnastik før. Det bedste er følelsen af at vi bliver til en helhed når vi gør det samme allesammen.”

Sofie Holst Jeberg
Jakob

“Jeg er glad for at have valgt en efterskole som Vandel med gymnastik på skemaet. Jeg ved at jeg ikke kommer til at lave gymnastik igen efter dette år, så jeg går efter at få så meget som muligt ud af gymnastikken og blive så god som mulig.“

Jakob Bak Ostersen

“Sammenholdet er rigtig godt, og vi laver en god opvisning.”

Jonatan Løwe Lundum Nielsen

Det skal du vide om gymnastik på Vandel efterskole

De fleste af vores elever har ikke lavet gymnastik før, så for mange er det en helt ny verden. Hver enkelt elev kommer med det de kan byde ind med, og så tager vi udgangspunkt i det og udvikler derfra.

Selvom du ikke er den bedste til spring eller rytme, så er alle en uundværlig brik i det store puslespil. Og hvert år er det fantastisk at se, hvor meget eleverne når at lære på rigtig kort tid!

Vil du vide mere om Idræt på Vandel Efterskole?

Vi har to haller, en bevægelsessal, to stortrampoliner og springgrav. Det betyder, at vi kan træne hver for sig, piger og drenge, men vi har også mulighed for at samle alle 144 elever til fællesgymnastik i den store hal. Her er der også tilskuerpladser, og det er her vi laver vores opvisning.

Elevholdet giver i løbet af foråret 15-18 opvisninger på skolen og rundt om til stævner og arrangementer, hvor piger og drenge er på gulvet både sammen og skiftevis. I løbet af opvisnings-sæsonen bliver fællesskabet blandt eleverne helt naturligt styrket. Alle elever er med til opvisningerne, og alle er en del af det sammenhold, der gør opvisningerne til oplevelser, dit barn aldrig vil glemme.

Den første opvisning finder sted på Vandel Efterskole. Vi arrangerer også opvisninger, hvis der er gæster på skolen – for eksempel bedsteforældre, gamle elever eller 5. klasser på besøg.

Derudover har vi opvisninger ude af huset. Det er bl.a. til lokalopvisninger i foreninger i lokale haller, DGI-opvisninger eller efterskolestævnet i Horsens, hvor der er omkring 2.000 efterskoleelever og endnu flere tilskuere. Det er en vild og uforglemmelig oplevelse!

Vil du vide mere om gymnastik på Vandel?

Vi er stolte af vores skole og vi elsker at vise den frem. Kom forbi og besøg os, og oplev Vandel Efterskole. Se her hvornår du kan besøge skolen.

Besøg skolen
Menu