Designlinje på efterskole

Vær kreativ på din efterskole

Designlinje på efterskole

På vores design-efterskole designer vi helt fra bunden – vi syr f.eks. tøj til os selv – og så har vi det sjovt. Du får mulighed for at eksperimentere med forskellige teknikker, materialer og den kreative proces fra idé til færdigt produkt.

Undervisningen spænder vidt, men det afgørende for undervisningen er, at eleverne har noget mellem hænderne og får praktisk og teoretisk erfaring. Vi arbejder aktivt med den kreative proces og inspiration, og vi er solidt forankret i en stærk teknik- og metodebevidsthed.

Vandel designefterskole giver dig mulighed for at forfølge din kunstneriske passion og frigøre dit kreative potentiale.

Design

Efterskole med designlinje

Vandel Efterskole er en kreativ efterskole, der tilbyder et dynamisk og støttende miljø for dig, der brænder for kunst, design og kreative udtryk. Vi tilbyder en kombination af praktisk færdighedstræning, kunstnerisk udforskning og personlige udviklingsmuligheder.

På vores efterskole med design kommer du til at prøve kræfter med at arbejde fra idé og proces til færdigt produkt – at lave masser af skitser og prøver – og give respons på de andres ideer og værker.

Du lærere at blive i stand til at overskue samspillet mellem dine idéer og forestillinger, den kreative proces og til sidst produktionen.

Inspireret af danske designskoler og TEKO-centre udarbejder eleverne deres egne moodboards – individuelle inspirationstavler, hvor de samler alle deres tanker, idéer, teknikker, materialer og inspiration.

Design

Hvad får du ud af
design på efterskole?

Kreative arbejdsprocesser

I undervisningen får du typisk et oplæg fra lærerne med arbejdsprocesser, der udfordrer dig på dine kreative evner. Du bruger lærerne til at spille bold op ad, og lærerne skubber til dine kreative grænser. Vi har en god dynamik fuld af konstruktiv og ærlig kritik, en afslappet stemning og grin.

På vores kreative efterskole lærer du at kommunikere dine ideer og visioner, og arbejde sammen som en del af et team. Du deltager aktivt i designprocessen gennem praktisk arbejde. Dette kan omfatte alt fra skitsering og prototyping til modellering og produktionsprocesser.

Inspirationsture til designskoler og kunstmuseer

Vi besøger skoler såsom TEKO i Herning, designskolen i Kolding og Engelsholm Højskole og kunstmuseer som for eksempel Trapholt og AROS. Vi deltager af og til i undervisningsforløb, som skolerne står for. Vi tager på tur med eleverne for at åbne deres verden, og hente inspiration fra virkeligheden, som de bruger, når de arbejder videre med deres egne værker.

Udstillinger

Når vi har gæster på efterskolen – forældre, bedsteforældre, folke- og friskoleelever eller åbent hus – forbereder vi en udstilling. Det er en oplagt måde at synliggøre elevernes hårde arbejde, deres håndværk og deres kunst.

Kreative værksteder

Du kommer til at arbejde i mange forskellige kreative værksteder. Blandt andet i et stofværksted, hvor vi syr og arbejder med tekstiler, og i et billedkunstværksted, hvor vi arbejder med et hav af forskellige materialer. I vores værksteder kan du arbejde videre i fritiden, hvis du har lyst.

Caroline

“På designlinjen er det fedt, at vi prøver så mange forskellige teknikker af. Vores lærere er gode til at hjælpe, hvis der er noget vi ikke kan finde ud af. Vores linjeture er også meget hyggelige. Jeg har skiftet linjefag fra teater, fordi jeg gerne vil prøve forskellige fag“

Caroline Holkgaard Christensen

“Det er fedt at have linjefag så mange gange om ugen, man får mere tid til at fordybe sig i sin interesse. Det bedste ved designlinjen er vores større projekter, hvor vi får mulighed for at fordybe os i produktet som vi skal fremstille til sidst.”

Mie Bonde Kohls

“Det fedeste ved designlinjen, at man kan være kreativ og at det er et åbent fag. Der er hovedemner, og man kan selv bestemme underemnet. Jeg synes det er fedt man kan skifte linjefag til jul. Jeg kan godt lide at gøre mange forskellige ting, så det passer perfekt til mig, både at være kreativ og spille fodbold.”

Dicte Østergaard Christensen

Det skal du vide om linjen

Det kræver ikke nogen forudsætninger, eller et bestemt niveau for at have design på efterskole. Dog er det vigtigt, at du har interesse og nysgerrighed for faget naturligvis, samt, at du har lyst og mod til at kaste dig ud og udforske din kreativitet.

På vores efterskole med design åbnes du for en verden af design.
Vi viser dig, at der er en vej, hvis du har lyst til at tage faget med ud i virkeligheden på den anden side af skolen – og måske få en uddannelse og karriere inden for faget.

På designlinjen kommer du til at arbejde med mange forskellige materialer og teknikker – her er nævnt nogle af dem:

Male, sy, tage mål, tegne mønstre, skabe egne kreationer, doodle, arbejde med keramik, gips, tekstil, skind, fjer, silke, træ, lim, lak, gips, pailletter, sten, metal, glas, papir, kassettebånd, cd’er, cykelslanger, møbeldesign til huset såsom stole, borde, krus, lamper, eller tøjdesign såsom kostumer og dit eget tøj – og meget mere.

På vores efterskole med design har vi en fed energi. Der er holdånd og stærk fællesskabsfølelse, og når vi tager på ture bliver vi godt rystet sammen.

Vil du vide mere om design på efterskole?

Vi er stolte af vores skole og vi elsker at vise den frem. Kom forbi og besøg os, og oplev Vandel Efterskole. Se her hvornår du kan besøge skolen.

Besøg skolen
Menu