Teaterlinje

Træd ind i rampelyset –  Scenen er din!

Om teaterlinjen

Er du vild med teater på efterskole, eller har du bare lyst til at udfordre dig selv, så er der gode udviklingsmuligheder på drama og teater-linjen på Vandel Efterskole.

Vi arbejder seriøst med forskellige teknikker, genrer og dramaøvelser, der bygger krop og bevidsthed op til at turde stå frem for hinanden og senere for publikum.

Teater

Du kommer til at arbejde med

I undervisningen har vi det sjovt, og alle følelser kommer i spil. Eleverne kommer i kontakt med sig selv, og de bliver udfordret og flytter grænser. Det sker nærmest helt af sig selv, når de bruger sig selv som redskab. Det handler om at sige ja til sine egne og andres idéer – at sige ja til dét, fantasien byder på uden at være fordømmende.

Teater på efterskole er i perioder meget intenst og krævende. Vi arbejder tæt på hinanden og oplever et fællesskab, som bærer og præger vores performance.

Teaterlinje

Hvad får du ud af
teater på efterskole?

Drama i praksis

Vi arbejder med dramalege og øvelser indenfor improvisation, teatersport, fysisk teater, mimik, melodrama og masketeater.

Dramateori

Sideløbende arbejder vi med teori  om fx: devising, viewpoints og æstetisk fordobling.   

Ejerskab

Vi arbejder både traditionelt med manuskripter og eksperimentelt med ”fra idé til forestilling”, hvor du selv er med til at bygge en forestilling op. Her vil du opleve en høj grad af ejerskab.

Forestillinger

Vi laver mange små og store forestillinger i løbet af skoleåret. Efterårets store forestilling er skolens musical, hvor alle elever deltager i knap to uger – der castes til roller, sang og band. I løbet af foråret planlægges en turné sammen med musiklinjen, hvor vi laver en samlet forestilling, som vises på forskellige skoler.

Emma

“Det fedeste ved teaterlinjen, er at jeg kan være så fjollet som jeg vil, uden at nogen dømmer mig, fordi alle er der for at have det sjovt. Jeg har udviklet mig meget personligt, og jeg er blevet mere modig og er blevet bedre til at stå ved mine ideer. Man kan være med på alle niveauer, samtidig med at det også er udfordrende“.

Emma Hørslev Green

“Jeg elsker både at være kreativ og dyrke idræt. Derfor valgte jeg teaterlinje i efteråret og skiftede til håndboldlinjen i foråret. Jeg skiftede fordi jeg godt kan lide både at have et kreativt og et mere sportsligt linjefag. Jeg synes det er mega fedt at vi kan skifte linjefag. Vi får muligheden for at prøve noget andet og møde nogle andre fra efterskolen i en anden situation. “

Sofie Holst Jeberg

“Jeg har både haft teaterlinje og håndboldlinje. Det er rigtig fedt at man har mulighed for at prøve to linjefag. Det giver mere tryghed fordi man har mulighed for at springe ud i noget nyt.“

Victoria Gyldenkrone Bagge Mikkelsen

Det skal du vide om linjen

Det kræver ikke nogen forudsætninger, eller et bestemt niveau for at være med på teaterlinjen. Nogle elever har spillet teater i 10 år, mens andre er bange for at stå på en scene – til at begynde med.

Det vigtigste er, at du har lyst til at lave teater på efterskole – og modet til at sige JA til nye udfordringer.

På teaterlinjen vil du opleve et stort personligt udbytte. Du vil opleve et styrket selvværd, en evne til at stå frem foran en forsamling, en evne til at arbejde sammen med andre og en evne til at sige ja. Du vil opleve at få en god fornemmelse for kroppen, og du vil blive mere bevidst i dit kropssprog.

Som elev på teaterlinjen udvikler du din kreativitet, timing, præcision og koncentration, og så vil du opleve tryghed og tillid i tæt samarbejde med resten af teaterlinjen – alt sammen egenskaber, du kan få gavn af i fremtiden. For nogle elever er deres udbytte endda en lyst til at fortsætte ad scenevejen.

Musical

Vi sætter flere stykker op i løbet af året, store og små og i forskellige genrer. Teaterlinjen vil indgå som en naturlig del af skolens musical, som opføres i efteråret. Det er et helt klassisk musical-setup, hvor vi laver casting blandt alle skolens elever, vi øver manuskripter og du bliver instrueret og opfører til sidst stykket.

Turné

I foråret tager vi sammen med musiklinjen på tre dages turné til forskellige skoler, efterskoler, centre m.m. Gennem vores forestillinger kommer du til at forholde dig til dig selv og din egen virkelighed – du kan altid spejle dig i temaerne i forestillingerne.

Teaterbesøg

I løbet af skoleåret besøger vi et af landets etablerede teatre. Her overværer vi selv en forestilling og får en rundvisning. Det er også en måde for dig at snuse til livet som skuespiller.

Vil du vide mere om teater på efterskole?

Vi er stolte af vores skole og vi elsker at vise den frem. Kom forbi og besøg os, og oplev Vandel Efterskole. Se her hvornår du kan besøge skolen.

Besøg skolen
Menu